Kako da odaberete pravo đubrivo za vašu biljku?

Postavio Dr. Ljubiša

pravo đubrivo za vašu biljku

Kada smo kod odabira đubriva, bitno je da znamo kakve zahteve određena biljna vrsta ima, da bi ostvarila maksimalni prinos:

  1. Kojoj fenofazi biljka pripada?
    Svaka faza ima svoje potrebe za određenim hranjivim elementima.
  2. Kojeg su porekla đubriva - organskog ili neorganskog?
Primenom neorganskih đubriva, koja su nastala veštačkim putem, biljka za nijansu brže raste ali su plodovi slabijeg kvaliteta. 
Organska đubriva nastaju prirodnim putem tako da ne samo što zadovoljavaju biljku hranjivim elementima nego u sebi imaju i mikroorganizme koji razlažu aktivnu materiju i oslobađaju mineralne materije koje postaju dostupne biljci. Samim tim, biljka ravnomerno raste i dobijamo kvalitetnije plodove.

Kod odabira đubriva, moramo znati koje mineralne materije su u tom trenutku potrebne biljkama.

Bio Nova Roots: Đubrivo organskog porekla koje pospešuje rast korena, samim tim biljka je stabilnija i bolje usvaja mineralne materije koji pospešuju razvoj ostalih delova biljke.

Bio Nova Roots

Bio Heaven: Đubrivo koje daje biljci otpornost, sadrži u sebi amino kiseline (proteine), koje biljka može odmah da koristi, bolje napreduje, pospešuje usvajanje drugih elemanata koje su potrebne biljci za brzi i kvalitetniji razvoj. Bolje čuvaju vlagu i doživljavaju manji stres od suše. Upotrebom ovog đubriva, možemo se  nadati kvalitetnim i znatno krupnijim plodovima.

BioHeaven 

Fish Mix: Đubrivo koje pospešuje množenje mikroorgnizama i korisnih bakterija koji pomažu razgradnji aktivne materije, da bi se oslobodile mineralne materije koje pospešuju rast biljke. Korišćenjem ovog đubriva, zemljište lošijeg kvaliteta preobaziće se u zemlju pogodnu za gajenje bilja.

Bio GrowSama reč kaže (Grow) rast, biljka sa unošenjem ovog đubriva dobija potrebne mineralne materije za rast, mnogo se brže razvija i grana. Brzo će se razviti sa velikim i kvalitetnim listovima, dostignuće visinu za cvetanje.

Bio Grow

Bio Bloom: Želite da imate bujne cvetove i kvalitetne plodove? Ovo đubrivo je savršeno za vaše biljke. Sadrži idealnu mešavavinu mineralnih materija koje pospešuju bujanje cvetova, a kasnije krupne i kvalitetne plodove.

Imate dodatna pitanja u vezi sa uzgajanjem biljaka?

Imate nedoumice prilikom odabira sastojaka ili tehnike uzgajanja? Potreban vam je savet ili konsultacija? Naš stručni tim na čelu sa diplomiranim inžinjerom Ljubišom Blagojevićem stoji vam na raspolaganju za sva vaša pitanja: office@growpro.rs

Ili nas posetite uživo u prodavnici u Beogradu, Bulevar Oslobodjenja 20 (Autokomanda), radnim danima 12-18h i subotom 11-17h.


Podeli ovaj post← Starije Novije →